NEKAJ JE V ZRAKU

Romana Krajnčan je jeseni 2004 glasbenim sladokuscem predstavila avtorski projekt, zbirko glasbene poezije z naslovom "Nekaj je v zraku" - Projekt predstavlja nov korak v glasbeni karieri Romane Krajnčan - Pri nastajanju zgoščenke so s svojim glasbenim delom in ustvarjanjem sodelovali številni znani slovenski glasbeniki in pesniki.

Romana Krajnčan, poznana kot glasbena ustvarjalka za otroke, decembra predstavlja nov glasbeni projekt samosvoje in avtorske glasbe s prevladujočim privdihom šansonske glasbene zvrsti. Zgoščenka z naslovom "Nekaj je v zraku" je zbirka enajstih glasbenih stvaritev, ki jih je zaradi avtorskih prispevkov sodelujočih glasbenikov težko strpati v ozke okvirje katerekoli tradicionalne glasbene zvrsti in je zato namenjen vsem, ki uživajo v kvalitetnem glasbenem ustvarjanju.
Med enajstimi izbranimi glasbenimi stvaritvami, se na zgoščenki nahaja tudi skladba "Strahovi", ki je bila nagrajena na festivalu Šanson 2003.

Pri projektu so sodelovali številni znani slovenski pesniki, Tone Pavček, Boris A. Novak, Anja Štefan, Andrej Rozman Roza, Barbara Gregorič, Ksenija Šoster Olmer, Jaka Košir in Marko Kočar. Avtor glasbe je Lojze Krajnčan, pri snemanju zgoščenke pa so sodelovali znani slovenski glasbeniki: Blaž Jurjevčič-klavir, Primož Grašič-kitara, Aleš Avbelj-bas, Ratko Divjak-bobni, Bojan Cvetrežnik-violina, Kristijan Krajnčan-violončelo in tolkala, Klemen Leben-harmonika in Alenka Godec- spremljevalni vokal.

Zgoščenka "Nekaj je v zraku" je dokaz, da ima otroška nagajivost, ki Romano Krajnčan spremlja že skozi desetletja njenega glasbenega ustvarjanja, tudi drugi obraz - resnejšega, umetnostnega, ustvarjalnega. Projekt "Nekaj je v zraku" ne predstavlja zaključka njenega dela za otroke, pač pa pomeni razširitev glasbenega ustvarjanja tudi na druga glasbena področja.

Zgoščenka "Nekaj je v zraku" je naprodaj v vseh bolje založenih glasbenih prodajalnah.1. NEKAJ JE V ZRAKU / Tone Pavček, Lojze Krajnčan
2. DLANI / Boris A.Novak, Jerko Novak
3. SVET JE KAKOR RINGARAJA / Anja Štefan, Lojze Krajnčan
4. PREPROSTE BESEDE / Tone Pavček, Lojze Krajnčan
5. NAJINO ŽIVLJENCE / Boris A.Novak, Lojze Krajnčan
6. KO SNEG POBELIL NAMA BO LASE / Ksenija Šoster Olmer, Lojze Krajnčan
7. BOSSA NOVA / Lojze Krajnčan
8. PARK / Jaka Košir, Lojze Krajnčan
9. LENA LUNA / Barbara Gregorič Gorenc, Lojze Krajnčan
10. STRAHOVI / Andrej Rozman Roza, Lojze Krajnčan
11. MUHA / Marko Kočar, Lojze Krajnčan

Glasbeni producent in aranžer: Lojze Krajnčan

Glasbeniki:
Bojan Cvetrežnik - violina
Kristijan Krajnčan - violončelo,tolkala,
Klemen Leben - harmonika
Blaž Jurjevčič - klavir
Primož Grašič - kitara
Aleš Avbelj - kontrabas
Ratko Divjak-bobni
Alenka Godec - spremljevalni vokal

Fotografijo naslovnice NEKAJ JE V ZRAKU je posnel Janez Pelko.
Ostale fotografije Gorazd Kavčič.